Целта е да с облекчи трафикът е почивните дни

Ограничават движението на тирове по магистралите.

По темата

Целта е да се облекчи трафикът по основните пътища по време почивните дни.

Забраната ще важи от петък до неделя в най-натоварените часове.

Ограничението ще важи до 15 септември.

Ограничението ще важи основно за магистралите и ще бъде съобразено с натовареността в определените участъци. По магистрала „Тракия” камионите ще бъдат спирани в петък от 18:00 до 20:00 часа в посока София – Пловдив и в неделя от 16:00 до 20:00 часа в посока Бургас – София. В неделя забраната ще важи и за магистрала „Марица” в посока Свиленград – магистрала „Тракия”.

Промяна има и по магистрала „Струма” и пътя Благоевград – Кулата. Там камионите ще бъдат спирани в събота, от 10:00 до 14:00 часа само в посока Гърция. Забраната отново изправи на нокти шофьори и превозвачи.

От Агенция „Пътната инфраструктура” и МВР успокояват, че камионите ще бъдат спирани не произволно край пътя, а на паркинги в близост до бензиностанции. Въпреки това част от превозвачите ще обжалват забраната в съда.

„Няма паркинги, не много,а почти никакви. Общо взето едно петно на пътя, което е асфалтирано, не е паркинг и не може да се престоява на него. А бензиностанциите повечето граждани знаят,че са с ограничен брой паркоместа и за камиони и за леки автомобили, така че не може да се използват за това предназначение”, заяви Александър Стамболийски, зам.-председател на „Съюза на транспортните работници”.

Повече гледайте във видеото 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.