Той е разследван за причиняване на телесна повреда на повече от едно лице

Опасно шофиране може да е причината за тежката катастрофа на магистрала "Тракия". Районната прокуратура в Ихтиман започна разследване срещу шофьор, нарушил правилата за движение по пътищата

Той е разследван за причиняване на телесна повреда на повече от едно лице при нарушаване на правилата за движение.

По темата

Това все пак не изключва един от факторите за инцидента да е мъглата или пък димът от депото за отпадъци. Хората, които живеят в района на Ихтиман, знаят много добре, че мъглите там са често явление. Зад тази версия застава и кметът на общината Калоян Илиев.

 „Ако димът от сметището беше проблем, магистралата в неделя трябваше да бъде блокирана”, заяви Илиев.

Именно в неделя пламъците обхващат боклука и задимяват магистралата. Тогава обаче до инциденти не се стига. Образувалата се непрогледна стена, в която се удариха над 40 автомобила най-вероятно е била комбинация от гъстата мъгла и още по-гъстия дим от сметището.

Вече стана ясно, че то е закрито още през 2016 година. Общината изхвърля своите боклуци в новото депо край Самоков. Оказва се обаче, че някой незаконно изхвърля пресен боклук, а някой друг пък може неволно или нарочно да го е запалил.

Съдбата на сметището ще бъде решена от изхода на разследването. Проект за рекултивация и запечатването му има от една година. Необходими са обаче 2.5 милиона лева.

През последните два дни обходният път през Ихтиман се разби заради засиления трафик. Наложи се спешен ремонт с машина, която през целия ден днес пълни дупките.  

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.