Вътрешният министър коментира редица актуални теми в ефира на „Здравей, България”

Слез долу! Върни се при родителите си, защото ти си важен! И можеш да понесеш отговорността за грешката си”. С тези думи от ефира на „Здравей, България” министърът на вътрешните работи Валентин Радев се обърна към 16-годишния Кристиян, който блъсна група туристи с кола в Триград. Момчето изчезна веднага след инцидента и е в неизвестност вече шести ден.

По темата

Вътрешният министър коментира и казуса с жестоката смърт на 29-годишната студентка Виола,  убита от приятеля си, срещу когото и в миналото е имало жалби за насилие.

В три от четирите случая са му издадени предупредителни протоколи. Това е, което законът предвижда”, обясни Радев.

Във връзка с разследването на NOVA за функционирането на българската „ало” мафия от територията на Румъния министърът увери, че властите в двете страни вече работят съвместно по казуса.

Вътрешният министър разкри още, че в момента униформените работят по случай с кражба на „впечатляваща” сума пари и бижута – също на голяма стойност, от къща в софийско село.„Свързали сме се с румънските си колеги, но те са малко по-мудни, защото това не засяга тяхната държава”, каза Радев. И допълни, че крайната цел е да се усложни процедурата за купуване на СИМ карти от северната ни съседка. Именно чрез тях българските телефонни измамници лъжат възрастни хора у нас и в Гърция.

Пълния коментар на полицай номер 1 по редица актуални теми вижте във видеото. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.