Вижте как "работят" измамниците от северната ни съседка

Екип на NOVA се внедри в щабквартира на „ало” мафията в Румъния.

По темата

Репортерът Тина Ивайлова и операторът Десислав Митов заснеха със скрита камера как работят измамниците в северната ни съседка. Те наемат стаи в хотели в покрайнините на Букурещ. Оттам се обаждат на възрастни хора от България и Гърция. Казват им, че техен близък е блъснал човек с автомобила си. Следва позвъняване от мним полицай.

Предварително поставено от екипа ни устройство в едно от бунгалата записва и признанията на някои от мошениците. Сред тях са Янко Янакиев, Васил Василев и Васил Ангелов от Ветово. Групата прекарва пет дни в Румъния. През цялото време не спира да мами. Има и работно време – от 9.00 до 17.30 ч.

В северната ни съседка „работи” и група от Павликени.

Телефоните, чрез които е осъществена измама, се унищожават веднага. Останалите се скриват под камъни на различни места в Букурещ, за да могат да се използват повторно.

Заради „ало” измамниците главният прокурор ще се срещне с министрите на външните работи и правосъдието. Това обяви Сотир Цацаров в Бургас в понеделник.Причината „ало” мафията да функционира и в Румъния е, че там родната полиция няма правомощия за действие.

По думите му трябва да се мисли за по-сериозна наказателна репресия за виновните. Нужна е и координация на действията с Румъния, където предплатените телефонни карти са с неограничено ползване.

Първата част от разследването на репортера Тина Ивайлова и оператора Десислав Митов гледайте във видеото, а втората очаквайте във вторник сутрин в "Здравей, България".

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.