Трима души от Ветово - организатори на група за телефонни измами, са в ареста

Среднощен екшън и арести в меката на „ало” мафията Ветово. Екип на NOVA стана свидетел на преследване при спецакция. Трима организатори на група за телефонни измами са в ареста.

Всичко това се случва след серия от разследвания на NOVA срещу този вид престъпления.

По темата

В продължение на няколко часа разследващите правиха обиски. Откриха  9 000 лева в различна валута, златни накити и мобилни телефони. Сложиха белезници на трима души, сочени за тартори на „ало” мафията в града. Повдигнати са им обвинения за организиране на телефонни измами, потвърдиха за NOVA от МВР. Акцията е съвместна на Жандармерията, националната, великотърновската и русенската полиция.

„И в момента разпитите продължават. Групата е следена от няколко дни в Румъния”, заяви прокурор Катя Лещакова.

Екипът ни успя да заснеме мъж, който бяга от полицията. Според разкази на хора от Ветово, които се страхуват да застанат пред камера, най-вероятно той е част от групата и е успял да укрие голяма сума пари. Той и още няколко лица, съпричастни към групата, все още се издирват.

За групите за телефонни измами във Ветово вече сме ви разказвали. След наше разследване беше задържан друг тартор на телефонните измамници - Люцкан Люцканов, който и сега е в ареста.

За миналата година във Ветово са задържани 8 телефонни измамници. Някои от тях вече са с присъди. Други се разследват. За 2016 г. има 78 регистрирани телефонни измами само на територията на Област Русе. Общо нанесените щети са за над 600 000 лева. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.