"Отчаянието е много дълбоко скрито. Ракът ми ще умре преди мен", казва тя

В началото на юли водещата на „Съдебен спор” Нана Гладуиш съобщи в ефира на NOVA, че отново се изправя лице в лице с коварната болест рак на гърдата, която веднъж вече пребори.

„Готова съм на всичко, за да се справя с рака на гърдата за втори път. Не съм самонадеян човек, за да кажа, че ще успея, но си позволявам да вярвам”, каза тогава през сълзи тя.

Нана: Отново имам рак (ВИДЕО)

От 12 юли Нана започна химиотерапия, а хиляди й пожелаха успех в лечението. Днес в ефира на „Здравей, България”, вече с къса коса, в този тежък момент Нана говори за повторната си битка.

„Ако първия път не бях сигурна дали ще живея и няколко месеца, сега вече съм наясно, че животът продължава и с диагнозата. Има лечение и за мен сега е много важно този път да мина през рака красива. Да направя всичко, за да се чувствам добре и хората да видят как може да се живее с рак и човек да се радва на живота”, сподели Нана.

Нана: Ракът ми е седял на масата, носил ми е дрехите, спал ми е в леглото

След шока, когато разбира, че трябва да й бъдат направени две биопсии, тя дори събира сили да се пошегува с болестта.

„Втория път не е по-лесно. Вчера до 22.00 часа бях в болницата, чувствах се ужасно зле. За три дни отслабнах с три килограма и половина”, признава Нана въпреки усмивката.

Нана Гладуиш започна химиотерапията

„Пуснаха ми генетични тестове и се оказа, че имам наследствена обремененост за рак на гърдата и рак на яйчниците. Това вече променя ситуацията и сега ще ми направят шест химиотерапии, след което ще преценят какво следва”, разказа водещата на „Съдебен спор”. 

По думите й ракът не е присъда, а диагноза и ако лекарите са съвестни и добри, могат да спасят пациента.

"Аз искам детето ми да знае това и да вижда в майка си един пример за подражание и да си каже, че може да бъде силен. Сега исках да се подстрижа с него, той се боядиса зелен и се забавлява, за да има един спомен, че страшните неща могат да бъдат до някаква степен и позитивни", допълва Нана.

„Това да бъдеш силен се учи в движение, стига да искаш. Смятам, че ракът се бори с интелект, с любознателност и жертвоготовност. Приемам нещата от гледна точка, че това е някакво познание, че ми носи нещо в живота. Отчаянието е много дълбоко скрито. Ракът ми ще умре преди мен”, категорична бе Нана.

Цялото емоционално интервю с Нана Гладуиш гледайте във видеото.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.