Помощта, която ще получат пациентките, ще е напълно безплатна

Розов кемпер тръгва из България, за да помага на жените с рак на гърдата. Инициативата е на Фондация "Една от 8", чиято основателка е телевизионната водеща Нана, която отново се бори с коварната болест. 

СНИМКИ НА КЕМПЕРА ВИЖТЕ ТУК

Центърът на четири гуми ще стигне до повече от 25 града в страната, а помощта, която ще получат жените с рак на гърдата, ще е напълно безплатна.

"Първият път казах, че ракът ми не е случил на човек, сега казвам, че ракът ми ще умре преди мен", сподели пред NOVA Нана. В битката с болестта ще й помага борбеният й дух. Войната с диагнозата ще води с усмивка на лице, а едно от най-силните оръжия ще бъде жествеността.

"Имам желанието да съм красива, имам желанието да направя всичко, за да се чувствам добре, имам желанието хората да видят как може да се живее с рак и как човек може да се радва на живота", призна Нана. Кураж ще й дават и любимите й хора. Тези, пред които не се притеснява да отреже косите си и които иска да научи, че ракът не е присъда.

"Аз искам детето ми да вижда в майка си един пример за подражание, който той да следва и да си казва -  аз съм силен човек, трябва да бъда силен човек", призна Нана. 

Нана: Втория път ще мина през рака красива и радвайки се на живота (ВИДЕО)

Докато се бори за своя живот, Нана ще бъде и до жените като нея. След едногодишни усилия и благодарение на дарители, фондацията й постигна една от заветните си цели - да купи кемпер, с който екипът на организацията да обикаля страната.  

"Кемперът ще измине хиляди километри и ще обиколи десетки градове в страната, за да помогне на жените,които страдат от рак на гърдата", обядни Нана.  Центърът на 4 гуми започва своята обиколка следващата седмица. Тя ще продължи 6 месеца, а целта е да стигне до колкото се може повече пациентки. В мобилния център, жените ще получат всякаква помощ -  от консултации с психолог до протези и перуки. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.