Това ще стане от началото на новата учебна година

„Все по-голяма част от българите ще живеят зад граница и ще се увеличават. Най-малкото няма да намалява склонността към пътуване. Все повече хора ще искат да се върнат обратно в България и да знаят български език. Това поставя предизвикателства към нас да развиваме политиката. Дистанционното обучение ще е възможност за онези деца и ученици, където няма голяма българска общност и училище, също да усвоят езика“, посочи министърът на образованието Красимир Вълчев. 

Кой е абитуриентът-отличник с най-високи резултати на матурите?

Ниските доходи оставят децата извън класните стаи

„Днес имаме над 300 училища по света, в които на 3 март, 24 май и 15 септември се чува българският химн. Гласът на българските деца е доказателство за вашата успешна работа“, каза министърът пред представителите на училищата. 

Ученици нарисуваха свръхсилите на своите преподаватели (ВИДЕО)

За неделните училища вече има адаптирани учебни програми по български език и литература. Те са в съответствие с държавните образователни стандарти и синхронизирани с общата европейска езикова рамка. Красимир Вълчев съобщи, че предстои утвърждаване и на нови програми по история и география на България за училищата в чужбина.

МАТУРИ 2017: Повече отлични оценки и по-малко двойки

МАЛКИТЕ МАТУРИ: По-малко двойки и повече шестици

„Готови сме да работим с другите страни, да подкрепим и да инициираме в координация с останалите институции национална кампания за превръщането на българския език в матуритетен. Радвам се, че имаме партньорство с всички институции – това е гаранция за по-нататъшното развитие на образователната политика“, каза министър Вълчев. 

От есента ще отворят врати 44 нови училища, посочи още образователният министър. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.