Всеки негодник е незабавно изритван и от парламента, и от партията, допълни премиерът

"Аз суджук не ям, имам високо кръвно. Близките ми го знаят това". Така премиерът Бойко Борисов се разграничи от Живко Мартинов, станал известен като депутата със суджука.

По темата

"Всеки негодник незабавно е изритван и от парламента, и от партия. Искам да попитам как БСП ще обяснят това чудовищно престъпление за купуване на гласове, защо техният депутат е още в парламента", запита премиерът, който откри логистичен център край с. Кабиле, Ямболско.

"Ако ГЕРБ беше купил гласовете в Пловдив и Асеновград, какво щяхте да ни направите нас. Този депутат гласува закони вече 1 месец, а нашият на секундата изчезна", продължи Борисов.

Според премиера твърденията, че се връщат годините на насилието е преекспонирано, а сигурността на гражданите е гарантирана.

"Първо невинаги това, което се вижда, е това, което е, ще видим какво ще излезе от разследванията. Много е угодна тази тема, че се връщали тези години. Разбирате ли колко не им харесва ръста в икономиката, нулевата инфлация и инвестициите. Това не им харесва. Каква е алтернативата? БСП и ДСП ли?", заяви премиерът.

"Срам ме е от такива депутати като Живко Мартинов, но аз самият съм разпоредил разследването срещу него и той веднага беше изгонен и от парламента, и от партията", коментира още премиерът. 

"Когато разбрах, на мига сме направили оперативните следствени действия с ДАНС, доказали сме престъплението и сме го дали на прокурора", каза още министър-председателят и допълни, че точно такива съпротивителни сили трябва да имат държавата и институциите без значение от коя партия е народният представител.

Според Борисов ГЕРБ е пример в това отношение, докато БСП не предприема нищо спрямо своя депутат, който е купувал гласове в Пловдивско за парламентарните избори.

По повод на зачестилите случаи на побой, премиерът коментира, че реалността е много по-различна от това, което се коментира. Пострадалите не съдействали на разследването, но по оперативни данни разследващите са установили истината, която ще бъде оповестена след няколко дни, когато излязат и последните експертизи.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.