Това реши Софийският районен съд

Серийният обирджия на пенсионерки остава в ареста, реши Софийският районен съд. Подсъдимият Цветан Петров от Червен бряг беше арестуван след поредица нападения над възрастни жени. Той е криминално проявен и безработен. Досега има 46 регистрации за кражби и е осъждан многократно. 

Гледат мярката на серийния обирджия на пенсионерки

На видеокадри от охранителните камери на 8-и август, бе заснето едно от нападенията му - на малка и тиха уличка в центъра на София, където напада жена, за да вземе златните й накити. Малко след това Цветан бе арестуван. 

Прокуратурата поиска задържане под стража, тъй като има опасност Цветан да извърши ново престъпление. 

Серийни нападения от обирджия в столицата (ВИДЕО)

"Не знам какво да кажа, съжалявам за всичко. Искам да работя, за да възстановя всички щети и да се извиня на потърпевшите. Искам да бъда с жената и децата", заяви обвиненият в грабеж Цветан Петров пред съда.

"Разпознаването е компрометирано, защото само той бил в светли дрехи и не е било направено пред адвокат. Осъждан е, но е изтърпял наказанията си. Той има постоянен адрес и мярката по-лека от задържане под стража също би имала ефект", коментира адвокат Памукова, която защитава Цветан Петров в съда. 

Ако бъде признат за виновен, го чакат от 3 до 10 години затвор. 
 
За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.