Причината - неиздадена касова бележка

Градският плаж с ресторант във Велинград е запечатан заради неиздадена касова бележка, съобщиха от Националната агенция за приходите (НАП).

Ресторантът с басейн ще остане запечатан за период от 2 до 4 седмици, като едновременно с това фирмата ще бъде глобена за извършеното нарушение.

ДАНЪЧНИ НА ПРОВЕРКА: Какви са нарушенията в заведенията по морето? (ВИДЕО)

До момента близо 2000 търговски обекта са запечатани заради неиздаване на касови бележки, припомнят от НАП, като близо 120 от тях са по Черноморието.

АКЦИЯ „КАСОВА БЕЛЕЖКА”: Над 120 затворени заведения по морето

С над 100 млн. лв. са се увеличили оборотите на търговските обекти по цялото Черноморие през юли 2017 г. в сравнение със същия период на миналата годи, стана ясно по-рано през седмицата. Предварителните данни сочат, че оборотите в летните курорти през август се очаква да достигнат 1 млрд. лв.

Нов тип нарушения на плажовете на Българското Черноморие

От началото на летния сезон до сега по цялото Черноморие са извършени общо 11 000 проверки, но освен тях инспекторите на НАП следят за спазването на закона и във вътрешността на страната, където са извършени други близо 20 000. През тази година в лятната контролна кампания участват и близо 400 служители на „Фискален контрол“, които освен, че следят движението на стоки с висок фискален риск, извършват и проверки в търговските обекти за отчитане на обороти и издаване на касови бележки.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.