След убийството Иван играл на "криеница" и "гоненица" с приятели

Бургаският ученик Иван, обвинен в убийството на 11-годишното момиче Никол, остава в ареста. Това реши Окръжният съд в морския град. Прокуратурата е категорична – убийството е извършено умишлено, тъй като смъртоносната рана е с дълбочина 3 сантиметра.

Майката на момчето е убедена, че детето й не е извършител на жестокото престъпление. Съседи също твърдят, че детето е набедено.

Ивеан се изправи пред съда, за да бъде определена мярката му за неотклонение. Момчето беше докарано с белезници.

Убитото 11-годишно момиче в Бургас - с 3000 приятели в социалните мрежи

Прокуратурата поиска постоянна мярка „задържане под стража“ спрямо Иван

Съдебното заседание за убийството на 11-годишното момиченце бе при закрити врата.

Пред медиите той не каза нито дума. Също толкова мълчалив е бил и по време на разпитите пред полицаите и служебния му защитник. Отговарял с „Не знам” на въпросите „Какво се е случило” и защо.

Защитникът на Иван ще иска да му бъде назначена съдебно-психиатрична експертиза, тъй като има сериозна разлика между интелектуалното и възрастовото му развитие. В подкрепа на думите си Кънев добави, че развитието на Иван е като на 10-годишен. След убийството момчето е играело на "криеница" и "гоненица" с приятели. Не разбрал, че е убил момичето в асансьора. Научил това по-късно от медиите.

Припомняме, че 11-годишно момиче беше открито мъртво в асансьор в жилищен блок в Бургас. Полицията арестува за престъплението друго дете - момче на 15 години. До жестоката развръзка се стигнало след спор между двамата къде да пушат наргиле. Самото убийство е извършено с хладно оръжие нож, с прорезна рана в областта на врата.

Иван обяснил, че не е искал да я убие, а само да я "бодне", според адвоката. Давал е объркани отговори на много от въпросите за причините, поради които се е стигнало до този трагичен инцидент. По думите на защитника едно от обясненията е наргилето и къде да се пуши, но то не е единственото.

С убитото момиче Иван е контактувал в социалните мрежи. По-рано днес от прокуратурата съобщиха,че в профила на жертвата има повече от 3000 контакта или т.н. "приятелства". С Иван момичето е имало две срещи на живо.

Откриха мъртво момиче в асансьор, подозират друго дете за убийството (ВИДЕО)

Обвиненият за убийството е завършил осми клас в СУ"Петко Росен" в комплекс "Меден рудник". Има баща, майка и две сестри.Нито един от двамата родители на момчето не присъства на съдебното заседание. По думите на служебния защитник – били на работа. 

Убитото момиче пък е единствено дете в семейството. Домът му и училището са в центъра на града. Тялото на момичето е открито в асансьор в жилищен блок в "Меден рудник", но никой от двамата не живее там, не е ясно какво са правили в тази сграда. Смъртта е настъпила след една прорезна рана с нож, дълбока около 3 сантиметра, във врата на детето.

За престъплението, ако бъде признат за виновен, Иван може да бъде наказан със затвор от 3 до 10 години.

Родителите на задържаното в ареста момче ще подадат жалба в прокуратурата в сряда.

В сряда ще бъде и погребението на 11 годишното момиче. 

Репортер: Цеца Алексова

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.