Те се запознали в социална мрежа

11-годишно момиче беше открито мъртво в асансьор в жилищен блок. Полицията арестува за престъплението друго дете - момче на 15 години. До жестоката развръзка се стигнало след спор между двамата къде да пушат наргиле. 

Тялото на момичето е открито случайно в неделя вечерта в асансьора на блок 108 на бургаския квартал "Меден рудник".

Мъж застреля жена си в заведение в София

Самото убийство е извършено с хладно оръжие нож, с прорезна рана в областта на врата, съобщи директорът на ОД на МВР-Бургас комисар Калоян Калоянов.

Никой от входа и блока не познавал 11-годишното момиче. Тя нямала телефон и други лични вещи. Не чули и викове за помощ.

Тази сутрин полицията задържа за убийството 15-годишно момче в дома му. Двамата се запознали преди няколко седмици в социална мрежа, разменили си контактите и започнали да се виждат.

Полицията все още не знае какво са правили младежите в този жилищен блок. От задържания обаче научили мотива - скарали се къде да пушат наргиле, съобщиха от прокуратурата.

15-годишното момче не е с криминално минало, в дома му са открити вещи на убитото дете. Заради това че е непълнолетен от прокуратурата обясниха, че ако бъде признат за виновен, може да получи затвор между 3 и 10 години. 

Репортер: Цеца Алексова 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.