Визитата ми е възможност да засвидетелстваме жизнеността на връзката с България, смята той

"С Румен Радев имаме съвпадение по 3 основни теми – командироване на работници, отбрана и миграция". Това каза президентът на Франция Еманюел Макрон след срещата си с българския държавен глава Румен Радев.

ВИЖТЕ СНИМКИ ОТ ВИЗИТАТА 

„Преди 10 години последно френски президент е бил в България. Това посещение ще да даде възможност да засвидетелстваме жизнеността на нашата връзка. Отношенията ни в областта на индустрията, отбраната и цифровизацията се задълбочават. Ние сме тук, за да насърчим това развитие“, заяви Макрон. По думите му тези отношения почиват на рамката, която поставя ЕС.

Почетен шпалир от матроси за Макрон в "Евксиноград" (ВИДЕО+СНИМКИ)

„Ако работим заедно, можем да постигнем напредък и да вървим към една закриляща Европа. Имаме съвпадение на мненията по три основни теми – реформата в директивата за командироването на работници и служители. Благодаря, че ясно се обявихте срещу социалния и данъчния дъмпинг“, добави френският президент.

СНИМКИ ОТ ОФИЦИАЛНОТО ПОСРЕЩАНЕ ВИЖТЕ В ГАЛЕРИЯТА

Припомняме, че Макрон иска премахване на предимствата при наемането на работници от Източна Европа. 

„Втората тема е свързана с отбраната. Имаме воля да работим конкретно относно приобщаващото сътрудничество. Много говорихме по темата за отбраната на Европа. Време е вече да предприемем действия. Третата тема, по която има истинско съгласие, е свързана с миграцията и със засилването на контрола. В две отношения трябва да разгледаме тази тема. От една страна, предстои разглеждане на европейската регламентация, свързана с тези теми. След 2015 г. се взе решение тя да бъде подобрена в областите свързани с управление на границите, убежището и засилване на контрола“, посочи Макрон.

Радев: Работниците от новите членки на ЕС са с по-ниски заплати от другите (ВИДЕО+СНИМКИ)

„Вторият аспект е свързан с присъединяването на България към Шенген. Всички сме съгласни, че България е изпълнила изцяло критериите. Тя трябва да стане пълноправен член“, каза още Еманюел Макрон. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.