Влечугите търсят подслон в жилищните райони заради лошото време

Ураганът "Харви" причини не само проливни дъждове, наводнения и приливни вълни по крайбрежието на Тексас. Заради бурята по улиците се появиха объркани алигатори.

Ураганът "Харви" удари бреговете на Тексас (ВИДЕО+СНИМКИ)

Тъй като водите се покачват и атмосферните условия стават по-опасни, хищниците търсят подслон в жилищните райони, обясняват експерти.

САЩ се готви за най-мощния ураган от 12 години насам (ВИДЕО)

В Twitter се появиха снимки на алигатори, които обикалят около пътните артерии, крият се под автомобили и дори стигат до прага на къщи, след като наводненията са ги дезориентирали.

Експертите съветват хората да спазват дистанция и да не се приближават до тях, а още по-малко да се опитват да ги хранят. Те обясняват още, че алигаторите не целят да нападат хората, а просто се опитват да се спасят от лошото време и трябва да бъдат оставени намира.

ВИЖТЕ СНИМКИ ОТ ПРИРОДНОТО БЕДСТВИЕ

Предупрежденията са, че влечугите могат да останат в жилищните райони, дори след като бурята отмине и докато нивото на водата спадне.

Ураганът "Харви" достигна четвърта категория преди да удари брега. Толкова силна буря не е достигала Тексас от 1961 година. По-късно той отслабна с една степен и вече е ураган трета категория. Очаква се с напредване в югоизточните части на щата Тексас ураганът да отслабне още повече. Засега властите съобщават за 10 ранени в Рокпорт, близо до Корпъс Кристи. Те са пострадали при падането на дървета и на изтръгнати от вятъра покриви. Съобщава се и за много повредени от стихията коли.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.