Вижте какво време ни очаква в следващите дни

Новата седмица започва със слънчево време, което в следобедните часове в понеделник ще стане горещо. Максималните температури ще бъдат в интервала между 32 и 37 градуса.

Ще духа до умерен вятър от запад-северозапад, който привечер ще се усилва, а от запад ще започне да се развива купеста облачност. През нощта срещу вторник вятърът ще се ориентира от североизток, ще нахлува хладен въздух и на места в Северна България ще превали и прегърми.

ЗАРАДИ ТЕМПЕРАТУРИТЕ: Опасността от пожари остава

На морето ще бъде предимно слънчево. Привечер ще започне да духа до умерен североизточен вятър. Максималните температури на въздуха ще са между 28 и 30 градуса, а на водата - 25-26 градуса. Вълнението на морето ще е 2 - 3 бала.

Планините също ще са слънчеви. Там ще е ветровито с умерен и силен северозападен вятър. В късния следобед облачността ще се увеличи и през нощта на отделни места ще премали и прегърми.

Във втория ден от седмицата температурите ще се понижат значително и максималните ще са между 20 и 25 градуса. Ще бъде предимно облачно и по-ветровито. Ще има и валежи, като в следобедните часове на места в Южна България дъждът ще е придружен с гръмотевици. За шест области там е обявен жълт код за силни дъждове.

Прогноза за времето (28.08.2017 - сутрешна)

Комбинацията от високи температури и ветровито време ще е предпоставка за възникване на пожари. Най-висок е рискът в северната част на страната, както и по поречието на река Струма.

В сряда вече ще е почти без валежи, а вятърът ще отслабне. През следващите дни слънцето отново ще се завърне. Сутрин ще е сравнително хладно, но дневните температури бавно ще се повишават и към петък-събота ще са между 25 и 30 градуса. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.