Основателят на „Facebook” се похвали с новината в социалната мрежа

Основателят на „Facebook” Марк Зукърбърг се похвали в социалната мрежа с раждането на второто си дете. Бебето е момиченце и се казва Огъст.

Снимка: Facebook

„Присила и аз сме толкова щастливи да посрещнем дъщеря си Огъст! Написахме й писмо за света, в който се надяваме, че ще расте и се надяваме също, че няма да порасне твърде бързо”, написа Зукърбърг.

„Скъпа Огъст,

Добре дошла на света! Майка ти и аз сме толкова развълнувани да видим какъв човек ще станеш”, започва писмото.

„Когато сестра ти се роди, написахме писмо за света, в който тя, а вече и ти, ще растете – свят с по-добро образование, по-малко болести, по-силни общности и по-голямо равенство. Написахме, че при всички постижения на науката и технологиите, вашето поколение трябва да живее далеч по-добре от нашето. Наша отговорност е да направим това възможно. Въпреки че заглавията често са фокусирани върху това, което не е наред, все още вярваме, че положителните тенденции ще спечелят. Оптимисти сме за вашето поколение и за бъдещето.

Но вместо да пишем за порастването, искаме да поговорим за детството. Светът може да бъде сериозно място. Ето защо е важно да излезеш и да играеш”, пише Зукърбърг.

Създателят на „Facebook” отбелязва, че когато порасне ще е достатъчно заета, така че докато е дете трябва да живее като такова – да тича, да играе, да мирише цветята, да чете книжки, да си измисля собствени истории.

По надолу продължава:

„Детството е вълшебно. Само веднъж ще бъдеш дете, така че не го пропилявай, притеснявайки се за бъдещето. Затова ни имаш нас. Ние ще направим всичко възможно, за да сме сигурни, че светът е по-добро място за теб и децата от твоето поколение”, пише още Зукърбърг. 

Преди по-малко от 10 дни той си взе двумесечен отпуск за раждането на втората си дъщеря. При подобни обстоятелства компанията му дава на служителите си четири месеца отпуск, които могат да се ползват наведнъж или разделно. Зукърбърг планира да отсъства един месец сега и след това целия декември. 

Зукърбърг и Присила Чан се запознават преди близо 14 години като студенти в Харвардския университет. Те се ожениха през пролетта на 2012 г. Дъщеря им Макс се роди през 2015 г.

ОЩЕ ГАЛЕРИИ: 

​Марк Зукърбърг и съпругата му очакват второ бебе (СНИМКИ)

НАЙ-НАКРАЯ: Марк Зукърбърг се дипломира в Харвард (ВИДЕО+СНИМКИ)

ПЪРВОРОДНАТА ДЪЩЕРЯ НА МАРК ЗУКЪРБЪРГ – МАКС - ГАЛЕРИЯ

КАК СА ИЗГЛЕЖДАЛИ МАРК ЗУКЪРБЪРГ И СЪПРУГАТА МУ КАТО ДЕЦА? - ГАЛЕРИЯ

СЪПРУГАТА НА МАРК ЗУКЪРБЪРГ - БРЕМЕННА ЗА ВТОРИ ПЪТ – ГАЛЕРИЯ 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментар.