Това заяви за NOVA главният секретар на МВР Младен Маринов

„Към момента МВР няма данни да е направен контакт с близки, приятели и родителите на изчезналото момче”. Това заяви в ефира на NOVA главният секретар на МВР комисар Младен Маринов, попитан за това дали е искан откуп за изчезналия син на голям бизнесмен в София.

От сряда Адриан Златков е в неизвестност, а полицията работи по основна версия - отвличане. От МВР обещават анономност на всеки, който съобщи някаква информация за състоянието на Адриан и мястото, на което той се намира. 

По темата

Колата на 25-годишния Адриан Златков беше открита изоставена на път в село Герман, където семейството има къща. В автомобила са били личните документи и телефонът на мъжа. 

Бизнесът на семейството е търговия с луксозни автомобили и камиони. Според МВР списъкът на длъжниците, които не са си плащали дължимите лизингови вноски, е внушителен.

„Предоставил ни е списъкът на всички длъжници, значителна бройка са. Това са хора, които не са заплатили цялата сума”, обясни главен комисар Младен Маринов. По думите му обаче в този списък няма изключително голяма сума, която да предизвика отвличане.

„Не можем да говорим много, тъй като в такива случаи може да се каже, че имаме заложник – лице, на което, от непремерени наши действия, можем да навредим на неговото здраве и неговия живот”, заяви още Маринов.

Той обясни, че данните от мястото, където е намерена колата на момчето, сочат за похищение.

Работи се постоянно. Работи се по всички версии. На този етап интересите на разследването не позволяват да бъде представена каквато и да е друга информация. Както наблюдаващият прокурор, така и ангажираните по случая служители на МВР, работят денонощно“, коментира от своя страна главният прокурор Сотир Цацаров.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.