Хавиер Санчес Сантос настоява за установяване на бащинството

Испанец на 41 години, който твърди, че притежава резултатите от ДНК тест, доказващи, че е син на певеца Хулио Иглесиас, представи иск за установяване на бащинство пред испански съд, предадоха Франс прес и БТА.

Хавиер Санчес Сантос представи иска пред съд във Валенсия, заяви неговият адвокат Фернандо Осуна.

Тест за бащинство показа, че Хулио Иглесиас има извънбрачен син

Майката на Хавиер - португалската танцьорка Мария Едите, беше представила иск пред съд във Валенсия през 1992 г., който бе отхвърлен по процедурни причини.

Хавиер Сантос уверява, че притежава резултатите от ДНК тест, които доказвали с 99-процентна сигурност, че е син на Хулио Иглесиас - един от най-популярните певци в света, от чиито албуми са продадени над 300 милиона копия. 

Снимка: БГНЕС

"За да се съберат доказателства, детектив в Маями, Флорида, където живее Хулио Иглесиас, се добра до захвърлени от певеца фасове и ползвани от него хартиени носни кърпички", поясни Осуна. Той се надява, че доказателствата ще се достатъчни за възобновяване на делото.

"Истината трябва да вземе връх над процедурните въпроси", отбеляза адвокатът. "Клиентът ми е много доволен, защото науката и генетиката го подкрепят. Ще е абсурдно съдът да пренебрегне научната истина". 

Енрике Иглесиас и Рафаел Надал отвориха ресторант в Маями (СНИМКИ)

В случай че искът бъде отхвърлен, адвокатът предвижда да го представи пред по-високи съдебни инстанции в Испания и да стигне до Европейския съд по правата на човека в Страсбург.

Известен с многобройните си любовни завоевания, Хулио Илсесиас е баща на 8 деца - три от брака си с Исабел Прейслер и 5 от сегашната си съпруга Миранда Ринсбургер.

Ана Курникова и Енрике Иглесиас на почивка в Мексико (ГАЛЕРИЯ)

Енрике Иглесиас намекна за сватба с Ана Курникова

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.