Този месец актрисата получи почетна награда от фестивала във Венеция

Джейн Фонда - дългокраката красавица на Холивуд така и не спря да работи, въпреки че вече е почти на 80 години. Появяването й на фестивала във Венеция предизвика бурни коментари в медиите и социалните мрежи, а много хора коментираха безупречния й стил и впечатляващия й външен вид. 

Във Венеция Фонда грабна почетната награда "Златен лъв" заради приноса си към световното кино, но и отдели време, за да представи най-новия си филм "Нашите души в нощта", в който тя си партнира с 81-годишния Робърт Редфорд. 

КАК ИЗГЛЕЖДАШЕ ДЖЕЙН ФОНДА ПО ВРЕМЕ НА ФЕСТИВАЛА ВЪВ ВЕНЕЦИЯ ВИЖТЕ ТУК

Какво трябва да знаем за Джейн Фонда? 

Високата 173 сантиметра красива американска актриса е родена на 21 декември 1937 година в Ню Йорк, САЩ. Тя е дъщеря на Хенри Фонда, сестра на Питър Фонда и леля на Бриджит Фонда. 

СНИМКИ НА ДЖЕЙН ФОНДА ПРЕДИ И СЕГА ВИЖТЕ ТУК

Джейн Фонда е двукратна носителка на "Оскар", три пъти - на "Златен глобус" и един път - на награда "Еми", а зад гърба си има поредица от незабравими роли.

Успехите на големия екран обаче не винаги вървят ръка за ръка с успехите в личния живот. Тя има три брака и три развода. Първият й брак е с френския режисьор, продуцент и актьор Роже Вадим. Двамата са заедно от 1965 до1973 година като през 1968 година се ражда дъщеря им Ванеса Вадим.

Вторият й брак е с активиста за мир и депутат Том Хейдън. Двамата живеят заедно от 1973 до 1990 година като през 1973 година се ражда синът им Трой. През 1991 година Фонда сключва брак с медийния магнат, създател и собственик на CNN Тед Търнър. Те са брачни партньори до 2001 година. 

Как е изглеждала Норма преди да се превърне в Мерилин Монро? (ГАЛЕРИЯ)

Красавицата често се забърква в скандали и активно протестира срещу войната във Виетнам, а години по-късно и срещу войната в Ирак. 

През ноември 1970 година тя е арестувана на летището в Кливланд, щата Охайо, и обвинена, че е ритнала полицая Робърт Пийпър и митническия служител Едуард Матучек. Двамата се опитвали да я задържат, след като открили в нея 105 опаковки с общо 2000 капсули в тях. Актрисата прекарала 10 часа в килия и била пусната под гаранция от 6000 долара. Обвиненията за пренасяне на наркотици били свалени, когато се оказало, че тя е носила витимини и няколко разрешени лекарства. 

15 известни братя и сестри, които много си приличат (ГАЛЕРИЯ)

Джейн Фонда решава да прекрати актьорската си кариера през 1991, но след третия си развод се завръща в киното през 2005 година. 

Вижте още: 

Актьорите от "Женени с деца" ПРЕДИ И СЕГА (СНИМКИ)

12 звездни двойки, които не робуват на стереотипите (ГАЛЕРИЯ)

Колко високи са звездите? (ГАЛЕРИЯ)

Брад Пит разпространи интимни снимки на Анджелина (ГАЛЕРИЯ)

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.