Актрисата е имала трудно детство, изпълнено с много травмиращи преживявания

С платинено русата си коса и емблематичното червено червило Мерилин Монро безспорно е един от най-големите секссимволи на всички времена. Малцина обаче знаят как е изглеждала актрисата преди да стане известна.

СНИМКИ НА НОРМА ПРЕДИ ТЯ ДА СЕ ПРЕВЪРНЕ В МЕРИЛИН МОНРО ВИЖТЕ ТУК

Родена под името Норма Джийн Мортенсън на 1 юни 1926 г., тя е имала наистина трудно детство. Местила се е от един приемен дом в друг и почти навсякъде е имала травмиращи преживявания. Те включвали и сексуално насилие, заради което невръстното тогава момиче започнало и да заеква.

Детето поддържа връзка с рождената си майка Гладис Бейкър до 1934 г. Тогава жената започва да има сериозни психически проблеми и е диагностицирана с параноидна шизофрения. До края на живота си тя е приемана често в болница и губи контакт с дъщеря си, като я вижда много рядко.

Мерилин се омъжва още на 16, но и това не й донася така чаканото щастие.

Животът й се променя през 1944 г., докато работи във военен завод. Там се запознава с професионален фотограф от американската армия, служещ в подразделението за заснемане на филми за военновъздушните сили. Именно този контакт дава началния тласък на кариерата на Мерилин Монро. Тя започва да се снима във фотосесии, а впоследствие подписва и договори с големите кино компании „Twentieth Century Fox” and „Columbia Pictures”.

Много скоро след това красивата блондинка се превръща в една от най-ярките холивудски звезди. Уплашеното малко момиченце обаче все още живее в нея. Така се стига до фаталния ден – 5 август 1962 г., в който актрисата се самоубива.

Редактор: Маргарита Стоянчева