Това се случва след разследване на NOVA

Прокуратурата разпореди спешна проверка на медицинските документи на плевенския прокурор с обвинение Димитър Захариев. Това се случва след разследване на NOVA, в което Марин Николов показа, че Захариев ползва патерици само в съда.

Назначена е и петорна съдебно-медицинска експертиза за здравословното състояние на Димитър Захариев.

Държавното обвинение настоява също за информация спазва ли се мярката за неотклонение „домашен арест“ от обвиняемия. Ако се установи, че той не я е спазвал, прокуратурата ще поиска от съда той да бъде върнат зад решетките. 

РАЗСЛЕДВАНЕ НА NOVA: Защо прокурор с обвинение ходи с патерици само в съда?

В разследването на NOVA става ясно, че на 27 юли Захариев се явява в специализирания съд с патерици и обяснява, че имал спешна нужда от 6-месечно лечение в болница заради нова травма – спукал тазобедрена става, докато местел тенекии с мед вкъщи.

СЛЕД РАЗСЛЕДВАНЕ НА NOVA: Арестуваха прокурор в съдебната зала

На кадри от камера пред дома на Захариев се вижда, че патерици той не ползва нито веднъж за повече от месец преди да отпътува към съда.

От края на юни, когато твърди, че спукал ставата, до сутринта на деня преди делото, той не спира да влиза и излиза на два крака. Патерица вади едва на 26 юли малко след като изпраща гостенка. Вади я втори път на същата вечер, когато слиза от колата свободно, отваря задната врата, оглежда се и започва да куца.

Прокурорът, задържан за връзки с банда, остава под домашен арест

На 27-и юли той се явява на делото с двете патерици. На прибиране в Плевен обаче Захариев енергично излиза и подрежда кофите за боклук пред вкъщи. Седмици наред след това той продължава да е подвижен на два крака.

Цялото разследване на Марин Николов гледайте тази неделя, точно след централната емисия на Новините на NOVA.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.