В понеделник съдът реши да остави Димитър Тонкев за постоянно зад решетките

Синът на ресторантьора, убит във Виноградец преди няколко седмици, беше задържан за разпространение на наркотици. В понеделник съдът реши да го остави за постоянно в ареста. Причините – свидетели потвърдили, че Димитър Тонкев им е продавал дрога, а и имало опасност да се укрие.

Синът на убития във Виноградец - задържан за дрога

Семейството на 21-годишния младеж подозира, че задържането му е „наказателна мярка”, взета от бившия вече председател на Общинския съвет в Септември Лазар Влайков. Именно той е собственикът на пистолета, с който беше застрелян Наско Тонкев. Според първоначалната версия спусъка дръпнало 6-годишно момче. Близките на жертвата обаче категорично обвиняват Влайков за случилото се.

СЛУЧАЯТ "ВИНОГРАДЕЦ": Собственикът на пистолета остава под домашен арест

Сега сестрата и приятелката на Димитър Тонкев заявяват, че той никога не се е занимавал с търговия с дрога. Изкарвал парите за прехраната си честно – с работа в ресторанта на покойния си баща, както и с полски труд.

В ефира на „Здравей, България” сестрата – Деница Тонкева, каза, че при извършените обиски в дома им и в къщите на приятели на Димитър не били открити никакви наркотици.

Семейството ще обжалва ареста пред Апелативния съд в Пловдив.

Дано там да има честни магистрати”, каза Деница.

Още по темата гледайте във видеото.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.