Историята на момичето от изтока, което покори Европа

Ангела Меркел – на прага на четвърти мандат. Това сочат броени дни преди изборите всички социологически агенции. Очаква се резултатите от вота отново да затвърдят позицията й на най-влиятелната жена в германската история. Но как е извървяла пътя към политиката?

Канцлерът на Германия - с шанс за четвърти мандат (ВИДЕО)

За първи път Ангела-Доротеа се появява на предизборен плакат, когато е на 3 години. А надписа гласи: „За една Германия, в която всеки може да стане всичко”. Тогава Ангела Доротеа Кеснер надали е предполагала, че някога ще се превърне в най-влиятелната жена в света. И нищо не е подсказвало, че така ще стане. Момичето е родено в семейство на свещеник и учителка. Израства в Темплин – град в Източна Германия с население от 17 000 души. 

Меркел: Тероризмът е постоянна заплаха за Германия

Любими предмети на малката Ангела са математиката и руския език. Обожава руския език. Заради отличните знания печели медал за изключителни социалистически постижения. По-късно става и активна част от Съюза на комунистическата младеж. В университета среща първия си съпруг. Така от Кеснер става Меркел. И двамата следват физика. Скоро обаче двамата се разделят. Разделя се и с физиката. Разделя се и с лявата идея. От времето преди падането на Берлинската стена остава само фамилията – Меркел. Име, която съвсем скоро ще научи целия свят.

За дългия път на Ангела Меркел в политиката гледайте във видеото.

Ангела Меркел обича спагети, любимото й животно е таралежът (СНИМКИ)

Меркел: Унгария не бива да игнорира решението на Европейския съд

Меркел и Путин обсъдиха кризата на Корейския полуостров

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.