Тя разкри в интервю за списание някои подробности за себе си

Предизборната кампания в Германия бе белязана и от няколко любопитни факти, предаде Франс прес, цитирана от БТА. 

По темата

Дискретната в личен план Ангела Меркел разкри пред сп. "Бунте" някои подробности за себе си. Тя искала да стане астронавт, хобито й било да отглежда картофи, любимото й ястие било спагети „Болонезе”, а любимите й животни - таралеж, слон и заек.

Харизматичният лидер на Свободната демократическа партия (СвДП) - 38-годишният Кристиан Линднер, пък сподели, че на 14 години е тежал 100 килограма, но със строга диета и джогинг е отслабнал 30 кила и сега тежи 80 килограма при 1,86 сантиметра височина.

Една от ключовите фигури на германската радикална левица Грегор Гизи изрази съжаление, че нудизмът вече не се практикува толкова често в страната му, но запитан дали би се пекъл на слънцето чисто гол, той каза, че всичко все пак си има граници.

Странната политическа формация, нарекла се "Партия за труд, правова държава, защита на животните, насърчаване на елитите и народна инициатива", призова за съд за руснаците, които са виновни за всичко, както и за съд за онези, които не плащат на наемите си.

Партията се обяви и за даване под съд железопътните компании заради закъсненията на влаковете. Основателят на партията Мартин Сонеборн от 2014 г. е депутат в Европейския парламент, където бе избран след кампания, съдържаща призиви като "Меркел е тъпа", "Меркел е дебела" и "Не на Европа, Да на Европа".

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.