Защо дори адвокатът на Атанас поиска да остане зад решетките?

Ученикът, нападнал свой преподавател в Садово, остава в ареста. 17-годишният Атанас Георгиев удари учителя си по английски с дървен кол в главата на 19 септември. Причина за нападението била направена забележка, обясниха близките на ученика. 

По темата

Атанас остана зад решетките, макар това да е рядкост, защото все още не е пълнолетен. Съдът обаче реши, че случаят е изключителен и единственото адекватно решение е той да остане в ареста.

17-годишният ученик каза, че съжалява и че ще си вземе поука. В последната си дума изненадващо той поиска да остане задържан „в стая”. Да остане зад решетките поиска и адвокатът му Галина Карагьозова.

Момчето е обвинено в нанасяне на лека телесна повреда на свой учител и в хулиганство, извършено с особена дързост и цинизъм. Нападението е станало пред очите на десетки ученици и учители, а според показанията на свидетелите Атанас е опитал да удари не само преподавателя по английски, но и друг учител.

Така, нетипично за съдебен процес, двете страни – прокурор и адвокат, поискаха едно и също – Атанас да остане в ареста. Съдията удовлетвори искането им.

Нападнатият учител Антон Велков не пожела да говори пред медиите. Родителите на задържания ученик - също. В съдебната зала стана ясно, че и двамата родители на Атанас са завършили успешно само първи клас. Повече не са учили. В момента работели на частно в земеделието.

Мярката може да се обжалва. Ако Атанас и адвокатът му решат да протестират, делото ще се гледа на 28 септември. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.