Нападението е станало в Професионалната гимназия по селско стопанство в Садово

Агресия срещу учител. Ученици нападнаха преподавател в Садово.

Трима 17-годишни възпитаници на Професионалната гимназия по селско стопанство нападнали учителя по английски език. Единият го удрял с дървен кол и юмруци по главата. Нападението било извършено след направена забележка. 

САМО ПО NOVA: Говори учителката, нападната от ученик (ВИДЕО)

Докато гимназистите били в час, 17-годишният им съученик Атанас се забавлявал като отварял вратите на класните стаи. Нахлул и в часа по география. Учителката се опитала да го изкара от стаята, но той започнал да я бута, разказват другите ученици, които са станали свидетели на случая. 

На помощ дошъл учителят по английски от съседния кабинет - Антон Велков.

17-годишният Атанас решил да отмъсти, викнал за подкрепление двама съученици, също на по 17 години. Атанас обаче е този, който е удрял учителя с дървен кол и юмруци. 

„Колегата е откаран в болница с хематом. Прегледан е и е пуснат за домашно лечение. Той е в добро състояние. Засега не е казал, че няма да се върне на работа”, каза в „Здравей, България” Димитър Йорданов, директор на гимназията.

Ученик удари учителка в столично училище

Йорданов добави, че ще направи всичко необходимо да се изяснят причините за случилото се и учениците да понесат наказанието си.

Родителите на агресивните ученици подозират, че учителят ги е провокирал.

„За да го направи това нещо, може нещо да му е казал или да го е ударил. Той без причина, не може да удари. Аз си знам детето”, заявява Анка Георгиева, майката на задържания Атанас.

Арестуваните ученици нямат други криминални регистрации. Нямали и лошо поведение в училището. 

„Обстоятелството, че извършителят на престъпленията е непълнолетен, обуславя налагането на едно по-ниско наказание. Като в случая той може да получи максимум до 2 години лишаване от свобода за всяко едно от двете престъпления”, заяви Галина Андреева, говорител на районна прокуратура в Пловдив. 

Педагогически съвет ще решава дали да бъдат изключени от училището.  

Учениците бяха задържани за срок от 24 часа, но мярката на Атанас беше удължена на 72 часа. Повдигнати са му и две обвинения - за хулиганство и нанасяне на телесна повреда 

В предаването "Здравей, България" главният секретар на МВР Младен Маринов заяви:

"Този случай е симптоматичен за обществото и за агресията, която е сред подрастващите, особено към учителите. Едно от лицата е на 19 години, два пъти е повтарял учебни години. Лицето, което реално е извършило удара, е в 10-и клас и е 17-годишен. Повдига се обвинение за причиняване на лека телесна повреда по хулигански подбуди", уточни Маринов.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.