Франция е напът да направи това - на какво мнение са родители и ученици у нас?

Франция е на път да забрани телефоните в училище. Според президента Еманюел Макрон мобилните апарати разсейват учениците и отключват киберагресия. У нас идеята получи подкрепата на родители и учители, но не и на самите ученици.

Франция обмисля забрана на телефоните в училищата

През април миналата година десетокласници от гимназия в Стара Загора публикуваха в интернет скандално видео, на което се вижда как унижават учителката си по английски.

ОТНОВО НАСИЛИЕ В УЧИЛИЩЕ: Момичета пребиха своя съученичка (ВИДЕО)

Киберагресия и в столичното 28-о училище. През голямото междучасие две момичета нападнаха с юмруци своя съученичка, а трето снима с телефон и пусна видеото в социалните мрежи.

Деца и родители на бунт срещу агресивни седмокласници в столично училище

По закон учениците у нас нямат право да използват телефона си по време на час, но имат право да го носят със себе си. Родители настояват и за тази забрана. Мисия невъзможна - твърдят директорите. Неуспешен опит за това вече са правили в столичното 51-во училище.

Цял клас срещу агресивен ученик (ВИДЕО)

Единственият начин да се пребориш с телефоните е да ги включиш в учебния процес, твърди учителката по английски Росица Василева.

В Бургас също са намерили начин за справяне с проблема. От тази учебна година в Строителния техникум са поставени специални клетки, в които учениците да оставят апаратите си още на влизане в класната стая.

Засега официална инициатива за забрана на телефоните в училище у нас няма. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.