Открадната сума е между 300 и 400 000 лева

Въоръжен грабеж в София! Трима мъже обраха инкасо кола в столичния квартал „Овча купел”.

Нападателите заплашили охранителите на бронирания автомобил и взели превозваните пари. Сумата е между 300 000 и 400 000 лева. 

Въоръжен обир на инкасо автомобил в София, има пострадали (СНИМКИ)

Обирът е станал на метри от столичното 149-о училище в оживения квартал "Овча купел 2". Тримата въоръжени нападат охранителите на инкасо автомобила час преди полунощ. Избягали са с тъмен джип.

„Охранителите са добре. Понеже имаше първоначална информация, че са пострадали. Прегледани са Бърза помощ”, обясни старши комисар Ивайло Иванов, началник на СДВР.

На смяна били двама души. Единият - мъж на 59 години е ударен в главата. Отказал е да бъде настанен в болница. Колегата му подал сигнала на 112.

Охранителите на инкасовия автомобил са нарушили закона и така са станали лесна мишена на крадците, подозира Станислав, който е бивш служител във фирмата. Според наредбата на БНБ е недопустимо да се извършва инкасова дейност в тъмните части на денонощието, обяснява той.

По наредба парите в инкасовия автомобил трябва да се охраняват от трима души, а не от двама, като в случая. Докато работел в инкасо фирмата, Станислав и колегите му били принуждавани да разнасят пари по тъмно неведнъж, твърди бившият служител.

Експерти по сигурността също смятат, че законите и наредбите са нарушени и затова се е стигнало до въоръжения грабеж. Извършителите все още се издирват.

"Не разбирам какво се е случило тук. Не ми е ясно какво е правил автомобил с пари на това място - тук няма нито банков клон, нито клиент, който дава пари, пратки и товари", заяви за "Здравей, България" експертът по сигурността Маноил Манев.

Депутатът от ГЕРБ се усъмни в пропуски в работата на охранителната фирма: "Подозирам, че това тук няма нищо общо със закона, с охранителната дейност и с инкасо дейността"

В същото време той изрази доверие в полицейските служители, които ще разследват случая.

Извършителите все още се издирват.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.