Разговор с Христо Димитров, който стана герой в мрежата

Видео стана хит в мрежата. На него се вижда как работещ в бензиностанция гаси цигарата на клиент с пожарогасител. Кадрите бяха гледани и споделяни хиляди пъти в интернет и всички се питаха кой е мъжът от бензиностанцията, дръзнал да направи забележка на момчето по този начин.

Бензинджия "изкъпа" с пожарогасител пушач: Кои са те? (ВИДЕО)

Името му е Христо Димитров. Той е на 45 години от София. Завършил е две висши образования със специалности „Застраховане” и „Социални дейности” в Икономическия университет в Свищов. 20 години е работил като застраховател. През последните три месеца работи като служител в бензиностанция. В момента изпълнява длъжността спедитор в транспортна фирма.

„Направих го не толкова заради смелост, а по-скоро от страх. Първата реакция в такъв момент, когато видиш някой с цигара до колонката, не е смелост. Малко ми спря въздуха. Бързо му казах да я угаси, защото си представих какво ни чака. Момчето въобще не реагира. Втори път му казах малко по-остро да угаси цигарата, защото ще се взривим. Той каза да не му държа този тон и да не го занимавам. В този момент нямах много полезни ходове и някак си най-бързото и просто решение беше пожарогасителят. Беше инстинктивна реакция”, разказа в „Часът на Милен Цветков” Христо Димитров.

Какво още разказа той - гледайте във видеото.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.