Има ли трусове в ГЕРБ?

Партийни страсти и високо напрежение заради оставката на Делян Добрев.  Вчера тя не беше приета от депутатите и гласове от опозицията веднага заговориха за разнобой в редиците на ГЕРБ, тъй като дни по-рано самият Добрев заяви, че е съгласувал решението си с премиера Борисов.

Бламира ли парламентарната група на ГЕРБ лидера си Бойко Борисов? Или сме свидетели на словесна война като в предизборна обстановка? И още - война или мир между президент и премиер? След размяната на остри реплики, вчера първите мъже в държавата си протегнаха ръце - поне на думи.

"Златен скункс" за Делян Добрев след скандала "Кумгейт"

„Доста амбициозно и енергично поведение от страна на президента. Очевидно му се влиза в близък бой. На няколко пъти всички си мислеха, че партия ГЕРБ го бие президента и най-доброто е той да не отговаря. Обаче той не просто реши да отговори, а и да ескалира конфликта и каза: „Аз пък ще се бия директно с Борисов. И очертаха нещо като втора камара в българския политически живот. Очевидно Румен Радев съзнава, че с Борисов  в близко и не толкова далечно бъдеще, ще бъдат конкуренция и бърза да започне тази конкуренция сега”, коментира социологът Първан Симеонов.

ПРОТЕГНАТА РЪКА: Президент и премиер стоплиха отношенията

По думите му е важно, че президентът и премиерът са на едно мнение относно геополитическото позициониране на страната.

„Предишната президент-премиерска двойка не беше така. Плевнелиев беше много атлантически настроен, а Борисов беше балансьор. Сега и Борисов, и Радев, че и военният министър Каракачанов са на един акъл”, каза още социологът Първан Симеонов.

Целия разговор гледайте във видеото. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.