Той е продавал фалшиви самолетни билети

Задържаха мъжа, който успя да измами десетки хора във Facebook, продавайки им невалидни самолетни билети. 

Пъзелът "Спас Василев" се заплита, а схемата става все по-мащабна. Първите измами са засечени още преди пет години.

 Важни детайли от  схема на фиктивния образ Александър Николов  разкрива българин, който следва в САЩ. Людмил Миланов е една от първите жертви на Facebook-измамника.

„Преди седем години той правеше подобни неща, но като Спас Василев. Тогава излизаше с името си, парите му се превеждаха на него”, разказва Людмил.

Василев е разследван във Варна, София, Дупница и Благоевград. Навсякъде е търсен, но никъде не е открит. Заради варненския казус е обявен за общодържавно издирване през 2012 г.

Търсен е и в системата на Шенген, но без резултат. И така до днес, когато службите засичат последната активност на Facebook профила около обяд.

Спас е задържан в София по жалба от 2012 г. за измама в размер на 490 лева. Наложена му е мярка за неотклонение „задържане под стража за срок до 72 часа”, съобщиха от прокуратурата.

Издирват мъжа с фалшив профил във Facebook, измамил десетки (ВИДЕО)

От август тази година в разследването се включва и ГДБОП. Към момента са установени над 40 пострадали. Последните жалби са от деня на ареста на измамника. 

А човекът от снимките във Facebook е французинът Александър Мартинез, съобщава 24 часа. Той е имал отворен профил - тоест всеки е можел да види снимките му, не само приятелите.

Още по темата гледайте във видеоматериалите.

„Миролюба Бенатова представя”: Фантом в мрежата

Как да се предпазим от измами в интернет? (ВИДЕО)

15 неща, които Facebook знае за своите потребители (ВИДЕО)

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.