Това е темата в рубриката „Георги Георгиев на твоя страна”

Могат ли да откраднат данните и парите ни през интернет? Как новите технологии промениха плащанията и можем ли да сме сигурни за парите си, когато са невидими? 

По темата

Основна бариера за пазаруване онлайн и от мобилните ни устройства остава опасността от измами. Най-голям страх в ЕС, че ще загубят парите си, когато плащат в мрежата, имат гърците, а най-малки са притесненията при датчаните.

Голяма част от дискусиите в Европа са свързани с хакерски и фишинг измами, а почти половината потребители търсят варианти за замяна на традиционните пароли с други форми на потвърждение на лични данни.

Въпреки страховете 25% от европейците пазаруват онлайн най-малко веднъж седмично, а 90% - най-малко веднъж годишно. Най-активни в интернет покупките са британците, ирландците и германците.

А във виртуалните им кошници най-често влизат дрехи, обувки, билети и електронни устройства. Възможно ли е обаче при онлайн покупки да откраднат личните ни данни, включително сметките ни за разплащания – гледайте във видеото.

Само за миналата година щетите от вируси, троянски коне и други кибератаки се изчисляват на 4 млрд. долара.

Гледайте повече във видеото. 

Очакваме и Вашите предложения за теми, както и сигнали, на e-mail: georgi.georgiev@ntv.bg и във facebook: Georgi Georgiev Nova TV.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.