Талантливата млада дама разказва за приключението X Factor пред Цветелина Шенева за вестник “24 часа”

“След пет години можеш да бъдеш една от най-фантастичните джазови звезди в България”. Това каза не кой да е, а самата Хилда Казасян на едно 15-годишно момиче на кастингите за Х Factor. Думите ѝ бяха отправени към нежната Мирослава Тодорова, която с изпълнението на песен на Пеги Лий сякаш пренесе всички в залата и зрителите към едно различно, романтично време. “Джазът е една малка вратичка, която ти отваря един огромен свят, в който се носиш при всяка нота”, отговаря Мирослава на въпроса на Криско защо едно 15-годишно момиче е избрало точно този стил музика.

По темата

Още от съвсем малка тя мечтае да се занимава с музика и пеене, но така и не се осмелява да пробва дали има талант. Докато един ден, вече в 7-и клас, събира смелост и се явява пред вокален педагог. Оказва се, че може да превърне мечтата си в реалност, защото не само че пее вярно и добре, а и има силно сценично излъчване. Веднага става част от вокална група в музикалния център “Артвойс” в родния си Пловдив, а малко след това с уроците при вокалния педагог Румяна Иванова започва да се изгражда като солов изпълнител.

“Дълго се лутах в различни стилове, докато не открих джаза. Той е магия - кара хората да чувстват повече, да дават повече, да се радват повече”, казва момичето. След сцените, на които пее с вокалната група от Пловдив, тя решава да се яви в телевизионно в предаване. Така, когато през лятото вижда рекламата за кастингите за новия сезон на X Factor, попълва документите за участие и всичко се случва много бързо. Няколко дни по-късно ѝ се обаждат, за да ѝ кажат, че е одобрена, и тя се пробва на прослушването в София. Когато отива там, разбира, че в журито е Хилда Казасян - джаз изпълнителката, на която Мирослава се възхищава.

“Не се притесних повече, напротив – зарадвах се, че ще има кой да оцени изпълнението ми”, казва момичето сега. “За първи път я срещнах тогава, аз много я харесвам”, казва Мирослава. Явно и самата Казасян остава приятно впечатлена от нея, защото когато NOVA излъчва предаването с първия кастинг на Мирослава, момичето получава много поздрави, сред които от дъщерята на Хилда. Двете не се познават лично, но това не пречи на внучката на Вили Казасян Надежда да намери Мирослава в инстаграм и да ѝ каже колко много е харесала изпълнението ѝ в първия кастинг.

“В Мирослава ще се влюбваме всеки път, когато излезе на сцената. Тя е необикновена, въздействаща и великолепна”, казва за нея менторът ѝ в шоуто Станислава Армутлиева. Мирослава е в 10-и клас в профилираната хуманитарна гимназия “Св. св. Кирил и Методий” в Пловдив и никога не е учила в музикална паралелка или училище преди. Не е ходила на солфеж, не знае и нотите, но чувства музиката със сърцето си. Никой от семейството ѝ не се занимава с изкуство - родителите ѝ са икономисти, но я подкрепят изцяло в стремежа ѝ да сбъдне детската си мечта. Всъщност всички около нея се гордеят с успеха ѝ в шоуто. Съучениците и учителите ѝ следят с интерес представянето ѝ във всички етапи.

“Постоянно ме питат дали имам нужда от помощ - страшно ме подкрепят. Случвало се е да ме поздравяват и непознати хора. Да ме видят по улицата, да ми се усмихнат и да ми кажат: “Прекрасна си, продължавай все така”, обяснява Мирослава. Сега, когато предаването вече е на етап концерти на живо, подготовката е по-сериозна от всякога. Мирослава пее всеки ден по няколко часа, дори и вкъщи. Обяснява, че няма да ограничи изпълненията си само в любимия ѝ стил. Все пак като големите звезди и тя може да покаже, че е добра във всичко, с което се захване. А занапред знае само, че иска животът ѝ да е свързан с музиката и всички други видове изкуство.

Какво още разкрива Мирослава Тодорова за себе си и живота си, четете в материала на Цветелина Шенева във вестник “24 часа”.

Не пропускайте изпълнениятa на Мирослава на концертите на X Factor в неделя от 20.00 ч. по NOVA.

Актуални новини за X Factor ще откриете на уебсайта на шоуто, както и на Facebook страницата на предаването. Целите епизоди на музикално шоу №1 може да гледате в NOVA PLAY, a най-интересните моменти и изпълненията на участниците да следите във VBOX7.com.