Какво показва допитването, осъществено по поръчка на Лондонския монетен двор?

Кралица Елизабет Втора и принц Филип ще отпразнуват най-дългия кралски брак в британската история този месец. Проучване, направено по случай годишнината, разкрива как са се променили нагласите на британците към брачната институция за 70-те години, откакто те са семейство, пише в. "Дейли експрес", цитиран от БТА. 

Допитването, обхванало над 2000 души, е осъществено по поръчка на Лондонския монетен двор, произвел възпоменателна монета по случай годишнината. 

От „Моята новина”: Най-романтичното предложение за брак (ВИДЕО)

Резултатите от анкетата показват, че много традиции, сред които младоженецът да иска ръката на избраницата си от баща й и за сватбата да плащат родителите на булката, вече не се спазват масово. 

В днешно време само около 36 процента от хората вярват, че моногамията е важна за успешен брак. 

Наско от Б.Т.Р. показа снимки от сватбата си (ГАЛЕРИЯ)

Проучването показва още, че само 30 процента от по-младите семейни двойки - на възраст между 18 и 34 години, са спазили традицията младоженецът да поиска ръката на булката от баща й. Само 17 процента от брачните партньори от тази възрастова група казват, че разходите за сватбата са поели родителите на булката. За сравнение - 30 процента от семейните двойки над 55-годишна възраст са спазили тази традиция. 

Мъж предложи брак с помощта на жираф (СНИМКИ)

Традицията съпругата да приема фамилията на мъжа също се е променила - само 72 процента от по-младите семейни двойки са я спазили срещу 97 процента от съпрузите над 55 години. За сметка на това все по-често съпругата изписва с тире фамилното име на мъжа си. Не липсват и случаи, в които мъже от по-младото поколение приемат фамилията на съпругата си - нещо немислимо преди 70 години. 

След 60 години съпрузи заснеха сватбата си

Допитването сочи още, че само 37 процента от булките на възраст между 18 и 34 години спазват традицията да носят бяло на сватбата си. 

Проучването разкрива и тайните за дълъг и успешен брак според участниците в него. Сред тях са показването на взаимно уважение, сходно чувство за хумор, споделянето на проблемите и домакинските задължения, търпението, задоволителният сексуален живот. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.