Когато БСП вкарва темата за корупцията, тя говори с гласа на гражданите, заяви Александър Симов

"Виждаме, че за ГЕРБ борбата с корупцията не е някакъв голям приоритет". Това заяви за "Здравей, България" депутатът от БСП „За България” Александър Симов. Преди дни Левицата обяви, че ще иска вот на недоверие към правителството на Бойко Борисов. От ДПС вероятно също ще се присъединят към атаката срещу правителството. 

"Темата за корупцията е в центъра на дневния ред на България. И когато БСП я вкарва като тема на вот на недоверие, всъщност говори с гласа на гневните граждани", каза Симов. 

Той коментира два проблемни казуса с депутати от БСП - за Манол Генов, който беше обвинен за купуване на ромски гласове, и за Георги Стоилов, чийто брат Илия беше арестуван като част от организирана престъпна група за рекет и наркотрафик.

"Ние не сме прокуратура и съд. Чакаме да излезе решение на компетентен орган", категоричен бе Симов.  

По повод повдигнатите обвинения срещу кмета на Батак Петър Паунов депутатът от "БСП за България” заяви: "Ако се докаже вината му, той трябва да понесе пълната отговорност. Не трябва да се търпи който и да е самозабравил се местен властник да се държи по този начин".

Симов обясни, че през 2015-а Паунов е напуснал БСП и затова партията няма как да му наложи каквито и да е санкции: "Той е решил, че е незаменим, и е напуснал партията".  

На въпроса дали БСП трябва да се извини за кмета на Батак, той отговори: „ГЕРБ извиниха ли се за Делян Добрев?” 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.