Сред тях е и Божидар Кузманов

Повече от година, след стрелбата в "Слънчев бряг", при която беше ранен Димитър Желязков-Митьо Очите и беше убит неговият телохранител Александър Алексиев, 10 души отиват на съд.

Изписаха от болницата Митьо Очите

Според внесения в съда обвинителен акт Божидар Кузманов е ръководил престъпна група за "убийства, принуда, унищожаване на имущество, наркоразпространение и сексуална експлоатация, действала в районите на "Слънчев бряг", Несебър и Банско.

МВР: Има документни престъпления във фирмите на Митьо Очите

Смята се, че с принуда и с други силови действия, групата е принуждавала търговци и таксиметрови шофьори да й плащат месечни вноски. Туроператори пък  са били принуждавани да водят клиенти в заведенията, стопанисвани от фирми на Данаил Петков и Николай Иванов.

Цацаров пред Нова: "Слънчев бряг" е държава в държавата

По разпореждане на Кузманов на 8 юни 2016 г. в заведение „4 You“ в Слънчев бряг е убит телохранителят Александър Алексиев, извършен е и опит за убийство на Митьо Очите, убедени са от прокуратурата. 

Мъж се страхува за живота си след стрелбата в „Слънчев бряг”

За убийството на Александър Алексиев пред съда ще отговаря Тодор Славов, а за опита за убийство на Митьо Очите - Радослав Димитров и Георги Иванчев.

Повечето участници в групата бяха задържани на 8 юни 2016 г. след стрелбата в ресторант „4 You“. Кузманов беше задържан на 19 октомври 2016 година, след като се предаде в Областната дирекция на МВР във Велико Търново. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.