Той прекара в лечебно заведение повече от 2 месеца

Близо 2 месеца, след като беше приет за лечение в столичната болница „Софиямед“ в тежко общо здравословно състояние, днес Димитър Желязков-Митьо Очите беше изписан от лечебното заведение.

По темата

По време на престоя си там той претърпя успешна ендоскопска операция на уретера. Беше му проведена и допълнителна терапия за възстановяване на травмите, предизвикани от огнестрелните рани от престрелката в "Слънчев бряг".  

Желязков е изписан в подобрено общо здравословно състояние, като му предстои да проведе допълнително лечение в рехабилитационен център, обясниха от болницата. 

Митьо Очите беше тежко ранен при престрелка пред заведение в "Слънчев бряг" на 8 юни тази година. По време на стрелбата неговият гард Александър Александров беше убит.

В рамките на разследването беше организирана и възстановка на случилото се в курортния комплекс, по време на която бяха задържани няколко души. В края на юни общо 10 души бяха обвинени за участие  в организирана престъпна група с организатор Божидар Кузманов. На трима от тях бяха повдигнати обвинения за убийство и опит за убийство на Димитър Желязков.