Трябва винаги да има надежда, заяви Владимир Ампов пред NOVA

„Средно годишно има по 70-80 случая на посегателство срещу медици. За последните 2 години има над 100 случая в Спешна помощ. За това време има само 4 ефективни присъди”. Това обясни в предаването „Събуди се” д-р Галинка Павлова, заместник-председателят на Българския лекарски съюз.

Агресия в „Пирогов“: Дрогиран преби медсестра, пиян потроши врата (ВИДЕО+СНИМКИ)

БЛС започна кампания срещу насилието над медици.

„Има процент от хората, които са непоправимо агресивни. Срещу тях нищо не може да се направи. Но има хора, които на моменти се държат адекватно. Спрямо тях действително би могло да се постигне някакво въздействие”, коментира д-р Лъчезар Захариев, травматолог от „Пирогов”. „ Нещата никога не са чак толкова лоши, колкото изглеждат на пръв поглед. 99% от колегите са приели професията си като мисия. Трябва да сме малко по-толерантни един към друг. Такива кампании са много важни”, смята д-р Захариев.

Кога ще спрат нападенията над лекари?

 „Трябва винаги да има надежда, това е смисълът на кампанията”, заяви Владимир Ампов – Графа, който написа песента „Надежда”. „Важно е тази кампания да предизвика законови промени в отношенията между лекар-пациент. Тази агресия е отражение на цялото ни общество. Не е начина да извадиш юмрук и да удариш”, заяви Графа. 

Повече гледайте във видеото

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.