Жената е сериозно ранена

Две посегателства над спешните медици в „Пирогов” от нощта срещу събота завършиха в една сериозно ранена медицинска сестра, психически травми за лекари и пациенти, както и и материални щети.

Кога ще спрат нападенията над лекари?

При първия случай 18-годишен мъж, настанен в токсикологията заради употреба на марихуана, е нападнал и пребил дежурната медицинска сестра. Той я оставил да лежи в безсъзнание и опитал да излезе от клиниката.

ВИЖТЕ СНИМКИ ОТ ИНЦИДЕНТИТЕ

Влязъл в произволна стая, в която била настанена пациентка. След като му казала, че няма ключ, той започнал да я души. Междувременно, охранителите опитали да се притекат на помощ, но заседнали в асансьора. 

Темата на NOVA": "Пирогов": Война за живот

А младият мъж, за който стана ясно, че е тренирал бокс, счупил стъклото на вратата и избягал. Пребитата от него сестра вече е пациент на болницата. Тя е с тежка лицева травма и комоцио.

"Имам счупване на скулата на носа. Страхувам се. Такива пациенти са страшни, просто са агресивни", заяви сестра Стефанова за NOVA. 

Задържаха мъж, вилнял в АГ-отделение в Стара Загора

По-късно същата нощ, полиция докарала трима пияни мъже в спешното на болницата след пиянска свада в столично заведение. В коридора на спешното, един от тях нанася удар по вратата на кабинет. Дежурният лекар се е разминал само с уплаха. 

Агресивен пациент нападна лекари в болница (ВИДЕО)

Отново насилие над лекар (ВИДЕО)

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.