Ученикът на Едит Пиаф с четиридневен престой в България, поръчал е кисело мляко

С отбрана селекция първокласни вина от личното си шато легендата на френската музика Шарл Азнавур ще пристигне в София за грандиозния си концерт на 30 ноември в „Арена Армеец”. За своя четиридневен престой у нас - между 28 ноември и 1 декември, певецът е придружаван от своя антураж от най-приближени хора, между които са и синът му Николас Азнавур заедно със съпругата си.

Най-популярният френски изпълнител и ученик на Едит Пиаф има активна програма по време на престоя си в България. Планират се няколко специални събития, на които ще се срещне с дипломати, бизнесмени, общественици, отбрани представителни на културния живот у нас, както и с президента Румен Радев.

Шарл Азнавур записа видео със специален поздрав към българската публика:

93-годишният крал на френския шансон е споделил, че с удоволствие би се докоснал и до местния културен и обществен живот на българската столица. Шарл Азнавур, познат като един от най-галантните джентълмени и почитател на хубавия живот, споделя още, че с нетърпение очаква да се запознае с популярните дами, които ще бъдат гости на специалните събития, защото е чувал не една легенда за красотата и изяществото на българките.

Концертът на Шарл Азнавур на 30 ноември е част от настоящото световно турне на звездата, което ще бъде и последно за кариерата му – неговото голямо "Сбогом" със сцената. От София, звездата отлита за Виена, а след това се завръща в родната си Франция, където са планирани повече от 10 концерта. Турнето ще завърши в Москва.

Природно отгледани плодове и зеленчуци, различни видове риба и морски деликатеси, нашумели със здравословните си качества варива като чия и киноа, екзотични ядки, са сред предпочитаните от Азнавур продукти, които ще влязат в специалното му четиристепенно меню, подготвено от личния му готвач. Интересен факт е, че артистът е поръчал и обилно количество натурално българско кисело мляко с коментар, че това е една от храните, които поддържа добрата му кондиция от години.

На 24 август Азнавур получи може би най-сериозното признание за изключителната си 70-годишна кариера - той стана първият френски изпълнител със звезда в Алеята на славата в Холивуд. Понастоящем Шарл Азнавур е и един от рекордьорите за най-дълголетен артист на съвременната музикална и театрална сцена.

Билетите концерта вече са в продажба на цени 59 лв., 89 лв. и ВИП места от 150 лв. и 200 лв. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.