От ГЕРБ са обсъдили въпроса с коалиционните си партньори

„Нямаме никакви притеснения да бъде поискана оставката на Димитър Главчев”. Това заяви в предаването „Здравей, България” председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов.

БСП искат сваляне на парламентарния шеф

Опозицията се закани в сряда, че ще иска оставката на парламентарния председател, след като той отстрани от едно заседание на парламента лидера на БСП Корнелия Нинова, а депутатът Антон Кутев – за две. Това е второ искане за оставка на Димитър Главчев за по-малко от година. Първият път той оцеля на поста с 4 гласа преднина.

Отстраниха Корнелия Нинова от заседанието на парламента

„Говорили сме с колегите от партиите, които формираме парламентарно мнозинство, нямаме никакви притеснения да бъде искана оставката и да бъде гледана в пленарната зала”, заяви Цветанов. „Да го направят по-бързо, за да може после да вървим към подобряване на средата за работа и да гледаме законодателството, за което сме избрани", добави той. 

Нинова: Няма да ме спрат, ще продължавам да им казвам истината в очите (ВИДЕО)

Цветанов защити председателя на парламента и решението му.

„На никого не му е позволено да обижда парламентарна група или министър-председателя”, заяви Цветанов.

Мониторингът на Европа над България остава

Той коментира оценката на БСП за евродоклада, който опозицията оцени като „тежък шамар”.

„Всеки говори за някакви шамари. Нормално ли е това да го каже лидер на опозицията? На тази жена, която аз уважавам като председател на опозицията, аз преди три дни протегнах ръка, за да работим заедно по законодателството за давността на приватизацията.”

Политически реакции след доклада на ЕК за напредъка на България (ВИДЕО)

По думите му БСП не отговорили със същото, което означавало, че ще „премине в юмрук”.

„С този юмрук политика не се прави. Така опозицията не би могла да спечели онова, което имаха на 26 март”, заяви Цветанов.

Той коментира още, че след 2012 година това е вторият положителен доклад за страната ни. 

„От май месец стабилността доведе до продължаване на реформите и за първи път няма нова препоръка”, каза Цветанов. „Отчетено е положително, че има антикорупционно законодателство, което е прието на първо четене в българския парламент”.

„При политическата ситуация в началото на годината и служебния кабинет, не сме имали очакване да падне мониторингът”, допълни Цветанов. 

Повече гледайте във видеото.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.