Държавният глава коментира последния доклад на Комисията за България

„Няма сериозен напредък по препоръките на Европейската комисия до момента, коментарите за него са противоречиви защото самият доклад е наистина витиеват“, коментира президентът Румен Радев. 

Докладът на ЕК: България има напредък, но трябва още работа (ВИДЕО)

Държавният глава присъства на тържествено събрание-концерт във Военната академия „Г.С. Раковски” по случай предстоящия празник на сухопътните войски.

Радев нарече последния доклад на ЕК за България „витиеват” и заяви:  „Аз мисля, че българите отдавна не разчитат на тези доклади, защото те изместват отговорността – вместо пред българските граждани с тези доклади българските политици все повече се отчитат пред Брюксел”. 

"Най-важно е българските граждани да бъдат убедени в ефективността и справедливостта на нашата правосъдна система, да видят, че има реална борба с корупцията и с несправедливостта, която се шири в обществото", подчерта Радев. 

Политически реакции след доклада на ЕК за напредъка на България (ВИДЕО)

Държавният глава коментира и предложението на ГЕРБ да отпадне давността на престъпленията, извършени по време на приватизацията. 

 „Много по-важно е да се фокусираме върху настоящето и бъдещето, защото, докато гледаме кой какво е правил в миналото в момента продължават да текат крупни обществени поръчки. Какво правим с тях и с какви механизми ние ще разкриваме, ще пресичаме и ще преследваме корупционните престъпления?“, заяви Радев. 

Прокуратурата за доклада на ЕК: Напредъкът личи от липсата на препоръки

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.