Председателят на НС подаде оставка

"Днешното решение на Главчев беше неизбежно и правилно". Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова, минути след като председателят на Народното събрание подаде оставка. 

"Краят на председателството на Главчев е и предизвикателство за всички нас. И е тест за политическа зрялост – дали сме готови да поставим ново начало на парламентаризма", допълни Нинова, която преди дни призова парламентарният председател да се оттегли. 

Борисов за казуса "Главчев": Това е добре обмислен план на опозицията

В четвъртък от БСП поискаха Главчев да се оттегли и заплашиха, че в противен случай те няма да участват в заседанията на парламента. 

ормално е в правовата държава да има управляващи и опозиция. Нормално е да има различни мнения, свобода на словото и взаимно уважение на различните позиции", изтъкна лидерът на Левицата.

Припомняме, че преди два дни Главчев отстрани лидера на БСП от заседание на Народното събрание. Той видя обидно поведение към министър-председателя в четена от Нинова декларация. С отстраняване за две заседания беше наказан съпартиецът й Антон Кутев, който "скочи" да я защитава. 

БОЙКОТ: БСП няма да влиза в зала до оставката на Димитър Главчев

Цветанов: Нямаме притеснения да бъде искана оставката на Главчев

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.