Вижте в кои райони ще паднат валежите

През следващото денонощие с умерен и временно силен северозападен вятър ще продължи да нахлува студен въздух. Валежите ще продължат.

По високите полета на Западна България, в Предбалкана и в Лудогорието дъждът ще премине в сняг, но все още няма да се образува трайна и съществена снежна покривка. Ще има снежни виелици. В следобедните часове в западните райони валежите ще спрат и облачността ще се разкъса и намалее. Минималните температури ще бъдат между 1 и 6 градуса, максималните - между 3 и 8 градуса.

Над планините ще бъде облачно с валежи от сняг. Ще духа силен северозападен вятър и ще има снежни виелици. След обяд в масивите от Западна България валежите ще спрат и облачността ще се разкъса. Ще духа силен северозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра - около 0 градуса, на 2000 метра - около минус 6 градуса.Атмосферното налягане е по-ниско от средното за ноември - след обяд ще започне да се повишава.

Над Черноморието ще бъде облачно с валежи от дъжд, значителни на места по южното крайбрежие. Ще духа умерен и временно силен северозападен вятър. Максимални температури 7-8 градуса. Температурата на морската вода е 13 градуса Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.