"Сега вече може да се наслаждаваме на големия талант на Гришо", коментира Еухенио Гранде

Повече от една седмица след грандиозния триумф на Григор Димитров във финалния турнир на АТР за годината, отзвукът за постижението му не стихва по света. Той си заслужи похвали и от водещия испански тенис-анализатор Еухенио Гранде, съобщава Gong.bg

Кои са тайните на тандема Григор Димитров-Дани Валверду?

Той направи анализ на победата му във финала на надпреварата срещу Давид Гофен, след което стигна до заключението, че най-после звездата на българина е изгряла ярко на небосклона в този спорт. 

Калин Терзийски за Григор Димитров: Клето момче, което просто играе добре тенис

"Българинът взе титлата не просто като дебютант, но и като непобеден такъв. Това не се беше случвало от 1998 г., когато това направи нашето момче Алекс Коретча. Определено този финален сблъсък задоволи всички зрители в залата и пред екраните", коментира Гранде и добави:

"По този начин Димитров се затвърди като една от най-големите звезди в този спорт и най-после свали част от напрежението върху себе си, което му тежеше заради очакванията да спечели някой от най-големите турнири". 

ГОЛЕМИЯТ МАЧ НА ГРИШО: Емоциите на българите в залата (ВИДЕО+СНИМКИ)

"От известно време от него сякаш се изискваше да спечели голям турнир и той го стори. Сега вече може да се наслаждаваме на големия му талант, а той да го демонстрира с по-голямо спокойствие", написа Гранде по адрес на Гришо. 

Волгин: Изключително досадно е да ни занимават с Григор Димитров

Григор Димитров пред CNN: Горд съм, че съм българин (ВИДЕО)

България ликува след триумфа на Григор Димитров в Лондон (ВИДЕО+СНИМКИ)

Из мрежата: Гришо и Волгин кога ще играят на финал? (ГАЛЕРИЯ)

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.