Депутатите удължиха работния си ден до полунощ

Среднощни спорове в парламента. Повече от 12 часа депутатите обсъждат Бюджет 2018. Народните представители удължиха работния си ден до полунощ. Намериха сили дори да се скарат.

Приеха предложение на БСП за допълнителни 1,3 милиона лева за реставрация на църкви. Тези пари обаче не са заложени нито в приходната, нито в разходната част на бюджета и на практика няма откъде да се вземат.

ОКОНЧАТЕЛНО: През 2018г. повече пари за майките, по-високи пенсионни вноски и мораториум за нови лекарства

Заради това беше поискана почивка, а след нея управляващите поискаха този текст да бъде гласуван утре. Той обаче днес беше гласуван 2 пъти, а по правилник няма как да бъде гласуван 3 пъти.

„Това е грубо нарушение на правилника, а той е закон както за нас, така и за всички в тази държава”, заяви Георги Свиленски от БСП.

„Председателят разпорежда то да бъде повторено. Колеги, тук не се казва кога да бъде повторено”, заяви Данаил Кирилов от ГЕРБ.

БЮДЖЕТ 2018: Депутатите гласуват парите на държавата

По-рано имаше спорове и по приходната и разходната част на бюджета.

„Икономическият екип на ГЕРБ не показва никакво желание да използва икономическия цикъл да проведе реформи в страната”, заяви Йордан Цонев от ДПС.

„Г-н Симеонов, докато вие откривахте тоалетни на ГКПП, ДПС получи за половин час 22 милиона , извън бюджета. Кой управлява в държавата? ГЕРБ прави бюджет за купуване на влияние”, заяви Корнелия Нинова.

„Казвате, че ГЕРБ управлява последните 8 години, но ако беше така, държавата щеше да е в много по-голям икономически растеж”, заяви Цветан Цветанов.

Повече гледайте във видеото 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.