Ще продължи ли да вали сняг?

Силният вятър с пориви над 80 км/ч, който духаше у нас през изминалите часове, вече отслабва. А след понижаването на температурите и падналите снеговалежи в Софийска област, в Предбалкана и в Лудогорието, от понеделник ни предстои подобрение на времето.

Първите дни от новата седмица ще са слънчеви и бързо ще се затопля. Живакът в термометрите ще достигне стойности между 7 и 12 градуса.

Снегорини съсипаха новата велоалея на "Дондуков" (ВИДЕО+СНИМКИ)

Във вторник и през по-голямата част от деня в сряда ще бъде слънчево. Вятърът ще бъде от юг-югозапад и ще е предимно слаб. Ще се затопли още и преобладаващите максимални температури ще са между 10 и 15 градуса.

В западната част на Дунавската равнина и в отделни райони на Горнотракийската низина ще бъде мъгливо и там дневните температури ще останат малко по-ниски.

СНЯГ И ВЯТЪР: Жълт код за силни ветрове, пътищата са почистени (ВИДЕО)

По-късно през деня в сряда от запад облаците ще се увеличат. В четвъртък на места - от запад на изток, ще превали слаб дъжд. Тогава за кратко и вятърът ще се обърне от запад и температурите слабо ще се понижат.

В петък отново ще има слънчеви часове. Южният вятър в Източна България ще се усили и дневните температури ще се повишат. В събота облачността ще се увеличи и ще превалява слаб дъжд.

Каква е прогнозата за вашия регион може да видите ТУК

ВРЕМЕТО МОЖЕТЕ ДА СЛЕДИТЕ И ЧРЕЗ КАМЕРИТЕ НИ В ЦЯЛАТА СТРАНА ТУК

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.