Близки на жертвата и жители на града протестираха пред полицейското управление за втори пореден ден

Задържаха майката на 7-годишното момиченце, което беше намерено убито в дома си в Момчилград. До този момент обаче не й е повдигнато обвинение за престъплението. Това уточни главният прокурор Сотир Цацаров, който провери на място работата по разследването.

Цацаров уточни, че тя е обвинена за оставяне без надзор на дете. Той не изключи варианта това обвинение да прерасне в друго.  

Напрежение в Момчилград след убийството на дете (ВИДЕО)

Началниците на отдел "Убийства" и "Криминален" към Националната полиция поемат координацията на разследването.

В понеделник стана ясно, че по случая е задържана жена, близка на семейството. Няма потвърждение обаче, че тя е удушила детето.

По неофициална информация арестуваната е майката на жертвата. За разпит била викана и друга жена с инициали А.Т.

От прокуратурата в Кърджали обаче отказват да дадат каквато и да било информация с мотива, че това може да попречи на разследването.

Заради липсата на информация по случая хората в града са притеснени и излизат на протести. Във вторник десетки жители се събраха пред полицейското управление в Момчилград с настояване за повече информация по разследването. Близките на жертвата искат и да получат трупай, за да могат да я погребат.

Пред камерата на "Здравей, България" жител на града призна, че съгражданите му се страхуват, че убиецът може все още да е на свобода.

Хората поставиха ултиматум на разследващите: до четвъртък сутринта да им бъде предоставена повече информация по случая.

Още по темата гледайте във видеоматериалите.

Репортер: Димитър Иванов

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.