Арестуваха жена, близка на семейството

Напрежение в Момчилград след убийството на 7-годишно дете. Жители на града настояват за бързо разкриване на престъплението, за което по- рано беше задържана жена. 

По темата

Вече е потвърдено, че смъртта на детето е причинена от задушаване, а след това лицето му е било облепено с тиксо. Това съобщи главният прокурор Сотир Цацаров, а от прокуратурата в Кърджали все още се въздържат от официални изявления.

Вероятно именно заради липсата на информация хората са притеснени и заплашват с протести. Днес те отидоха до полицията, за да поискат бързо разкриване на убийството.

До петък Дамла е била част от първи „б” клас в училище "Петър Берон". Там вече влязоха психолози.

В Момчилград са потресени и не могат да си обяснят кой може да извърши подобно престъпление. Детето е живеело с майка си в блок "Слава" в център на града. Бащата и по-големият син на семейството работели в чужбина, а през нощта при Дамла оставала бабата, но и тя заминала.

Миналата нощ от апартамента не се чувало нищо. Предполага се, че майката е оставила детето само и отишла на работа нощна смяна. Днес стана ясно, че по случая е задържана близка на детето жена. Хората в града готвят протести, ако няма резултат от разследването.

Взети са и ДНК проби от дома и детето, които предстои да дадат повече яснота по случая. Очаква се и потвърждение от разследващите дали задържаната по-рано жена е съпричастна към убийството и дали ще й бъдат повдигнати обвинения.

Репортер: Димитър Иванов

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.